Президентът Румен Радев започна за съставяне на правителство в рамките

...
Президентът Румен Радев започна за съставяне на правителство в рамките
Коментари Харесай

Радев пожела на ГЕРБ въображение и успех в съставянето на кабинет

Президентът Румен Радев стартира за сформиране на държавно управление в границите на 49-то Народно заседание . Първата среща е с обединението на ГЕРБ-СДС, а на " Дондуков " 2 пристигна персонално някогашният министър председател Бойко Борисов, към този момент в качеството си на народен представител от 49-то Народно заседание и като водач на ГЕРБ. На такава среща Борисов не е участвал от години, а при предишните кръгове съвещания като представители на политическата партия се явяваха Десислава Атанасова, Томислав Дончев и други

Държавният глава поздрави с резултата от изборите първата политическа празненство я и уточни, че очевидно гласоподаватели разпореждат една голяма отговорност и то в изискванията на война и рецесия. ГЕРБ имат и водещата роля по решение на комплицираните задания в Народното събрание - приемането на импортираните от служебното държавно управление значими закони по ПВУ, Шенген и Еврозоната, както и приемането на бюджета. Радев сподели, че е чул през вчерашния ден водещите финансови правила на ГЕРБ и пожела " въображение и триумф и за бюджета, и за съставянето на държавно управление ".

Той уточни, че всичко това е значимо като задания, само че тези задания стават комплицирани заради фактора време. Ако бързо се сформира държавно управление има време законите да се прегледат. Ако не се сформира държавно управление огромният въпрос е какво вършим с бюджета и законите, посочи президентът.

За Радев е значимо какви са вижданията на ГЕРБ за решаването на дилемите и за фактора време за пълноценните договаряния за държавно управление с досегашните им антагонисти. Затова президентът сложи редица въпроси: Имате ли авариен проект за държавно управление? Имат ли проект за държавен бюджет, в случай че се сформира държавно управление и се внесе закон или в случай че не се сформира и се внесе от служебното държавно управление какво ще извършите? Колко време е належащо за приемането на значимите пред страната закони и по какъв начин ще се приоритизират? Вече има дъжд от законопроекти в Народното събрание, открои Радев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори с констатацията, че нито една партия сама не може да се оправи и това народът го споделя няколко пъти подред . Хората споделили - без ГЕРБ не може. Той увери, че ГЕРБ ползват доста самообладание. Според него изречените думи до момента от политиците са алена линия във времето, въпросът е дали останалите депутати биха могли да преодолеят несъгласията си, разяснява Борисов.

Според него постоянно може да се откри различен проект, само че този проект няма да успокои обществото и да даде вероятности пред страната. ГЕРБ няма да оставят страната да влезе във банкрут и финансов колапс, увери Борисов и повтори още един път, че от партията са търпеливи и поставят старания за съставянето на постоянно държавно управление.

Има късмет да се направи нещо устойчиво (кабинет, бел.ред.), в случай че декларациите на партиите в Народното събрание са същински , ще е нужна обаче и помощта на президента.
 Радев още на следващия ден отмята консултациите с партиите
Радев още на следващия ден отмята консултациите с партиите

Президентът ще се срещне с представители на четири партии от 49-ото НС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР