Президентът Румен Радев заминава за испанската столица Мадрид за участие

...
Президентът Румен Радев заминава за испанската столица Мадрид за участие
Коментари Харесай

Среща на върха на НАТО започва в Мадрид


Президентът Румен Радев отпътува за испанската столица Мадрид за присъединяване в среща на върха на НАТО. Преди форума генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че силите за бързо реагиране се усилват фрапантно от 40 хиляди на 300 хиляди.

В Мадрид НАТО ще одобри и новата си стратегическа идея, която ще предопредели посоката на дейности и задачата на пакта за идващите 10 години.

Трансформираща среща на върха – по този начин генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг дефинира откриващия се през днешния ден конгрес, който ще продължи до 30 юни:

"На тази среща на върха ще ускори защитата, ще подсилим бойните групи в източната част на алианса до бригадни равнища. Ще трансформираме силите за реагиране на НАТО и ще увеличим броя на силите за бързо реагиране до над 300 хиляди ".

Предстои и предислоциране на тежко въоръжение, на системи за противовъздушна защита в отбрана на обособени страни-членки на НАТО по източния фланг, добави Столтенберг, само че не даде спомагателна информация по какъв начин ще бъдат ситуирани силите за бързо реагиране. В Мадрид НАТО ще одобри нова стратегическа идея. Последната е от 2010 година Този път Русия няма да бъде упомената като сътрудник, ще се ускори и реториката против Китай.

"Новата ни идея ще ни управлява в епоха на стратегическа конкуренция. Очаквам, че в нея ясно ще е заложено, че съдружниците считат Русия за най-значимата и директна опасност за нашата сигурност ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР