Президентът Румен Радев явно е притеснен за мотивацияа в българската

...
Президентът Румен Радев явно е притеснен за мотивацияа в българската
Коментари Харесай

Радев свика Министерството на отбраната, пита за мотивацията в армията ни

Президентът Румен Радев очевидно е обезпокоен за мотивацияа в българската войска и заради тази причина извика управлението на Министерство на защитата, с цел да разиска тази тематика с него. Това излиза наяве от публично известие на президентският прессекретариат. Според него, президентът, който е и висш главнокомандващ е провел среща с министъра на защитата Драгомир Заков и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

По време на диалога са били разисквани " плануваните ограничения за повишение на мотивацията на персоналния състав от Министерство на защитата и Българската войска ". От известието не излиза наяве какви тъкмо ограничения са планувани, само че евентуално се има поради повишение на възнагражденията, както и опитите да се запълни кадровата дупка в армията, която по-различни калкулации стига до 25 на 100.

Тема на полемика са били и " въпросите, свързани със положението на типовете Въоръжени сили на Република България в подтекста на войната в Украйна, както и стадият на реализация на многонационалната бойна група на територията на страната ". Въпросната група към този момент се комплектова с български, американски и английски военни, като към този момент се чакат и 800 италианци. Именно Италия ще е водеща в бойната част, която ще е дислоцирана в България, най-вероятно в Ново село.

Участниците разгледали и проекта за осъществяване на учения в страната с присъединяване на Въоръжените ни сили през 2022 година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР