Президентът Румен Радев връчва последния проучвателен мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев връчва последния проучвателен мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Президентът Радев връчва последния мандат за съставяне на правителство на БСП

Президентът Румен Радев връчва последния изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Ще го получи парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ". Социалистите към този момент оповестиха, че ще върнат мандата незабавно и няма да оферират кабинет.

За първи път в най-новата ни история, няколко месеца след постоянни парламентарни избори, ще има предварителен избор за ново Народно заседание. Партиите в 45-я парламент не съумяха да образуват кабинет.

След формалния отвод на обединението ГЕРБ-СДС да предлага държавно управление, предходната сряда партията на Слави Трифонов - " ИТН " - получи и незабавно върна на президента втория изследователски мандат. Това ще създадат през днешния ден и от " Българска социалистическа партия за България " откакто получат от президента третия и финален мандат за сформиране на държавно управление.

След 3 несполучливи опита 45-ото Народно заседание да излъчи постоянно държавно управление президентът Румен Радев ще би трябвало да назначи длъжностен кабинет.

Държавният глава би трябвало да издаде и декрет за разформироване на Народното събрание, в който да насрочи дата за предварителни парламентарни избори.

Пред президентството за през днешния ден е призован митинг с искане за оставката на Радев и анулация на напълно машинното гласоподаване, залегнало като изискване в актуализирания Изборен кодекс. Премиерът Бойко Борисов през вчерашния ден прикани последователите си да не вземат участие в демонстрацията.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР