Президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат на кандидата за

...
Президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат на кандидата за
Коментари Харесай

Радев: Според мен този мандат е дискредитиран. Акад Денков: България има нужда от стабилно правителство

Президентът Румен Радев връчи втория изследователски мандат на претендента за министър-председател от ПГ на „ Продължавам Промяната – Демократична България /ПП-ДБ/ учен Николай Денков. Държавният глава сподели:

„ Уважаеми учен Денков, първо желая да изразя своето персонално почитание към Вас, познавайки Ви в качеството Ви на длъжностен министър в няколко държавни управления, а също по този начин да изразя своето цялостно схващане за деликатността на обстановката, в която се намираме сега. Като президент и върходен главнокомандващ съм директно зает с националната сигурност и предназначен да защищавам българската държавност. Тук желая да заявя, че тъкмо поради това аз нецелесъобразно от моя страна да Ви връча мандат в случай изтеклите записи и да поверя съдбините на България в ръцете на водачите на вашата партия след изтеклите записи и последвалите обществени признания поради торпилирането на българския суверенитет. “

Държавният глава бе сериозен към изтеклата информация за планувани чистки в службите и администрацията у нас. Той продължава:

„ Наклеветяването и плануваната чистка в службите и държавната администрация, поръчката за вмешателство в изборите и дискридитирането на водачите на европейски институции и името на България. Но аз съм предназначен съм да защищавам Конституцията и по силата й аз съм задължен да връча този мандат. Неговто опозотворяване е ваше конституционно право, само че в името на запазаването на остатъците на доверие към политическата система, на съхраняването на вашето достойноство и имиджа на България – Ви приканвам да преосмислите напълно целесъобразността от опозотворяването на този мандат, който съгласно мен към този момент е дискредитиран “, сподели още президентът.

Денков от своя страна посочи, че България има потребност от устойчиво държавно управление.

„ Правителство, което да взема решение проблемите на хората и което да предвижи уверено напред европейския път на българия. българия има потребност обаче и от постоянен парламент. Най-спешно е приемането на бюджета, от който зависят заплатите, пенсиите, финансовите разноски, ремонтите на пътищата, учебните заведения, детските градини и лечебните заведения, а без бюджет те не могат да се случат. Затова е доста значимо Народното събрание да продължи и да работи постоянно и да вземе своите решения “, посочи той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР