Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Радев връчи третия мандат на Свиленски, утре БСП започва разговори с ПП

Президентът Румен Радев връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на " Българска социалистическа партия за България ”. Той беше получен от ръководителя на парламентарната група Георги Свиленски.

" В осъществяване на Конституцията на Република България разпореждам на Българска социалистическа партия да уточни претендент за министър-председател. Българска социалистическа партия съумя да резервира положителният звук в една комплицирана обстановка. Показахте, че можете да търсите консенсуса и да работите с останалите политически групи. Вярвам, че полезностите, които сплотяват хората от левицата - мир, взаимност, независимост, са полезностите, които би трябвало да се управлява всяко едно българско държавно управление ", обърна се президентът към Свиленски, който одобри мандата.

" Ще поставим всички старания да съставим постоянен кабинет, който да работи за спокойствието и сигурността на българските жители. Надявам се на отговорността на всички парламентарни групи, които досега демонстрираха угриженост по време на консултациите да стигнем до всяка едно от тях и да осигурим нужната поддръжка за постоянен кабинет на България ”, съобщи ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия.

Веднага след връчването на мандата коментар направи и водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер Корнелия Нинова.

" Все още нямаме претендент за министър председател. Първото, което ще създадем е да сложим програмата, която изработихме преди две седмици на масата за диалози. Първи ще поканим " Продължаваме промяната ", тъй като тя е сплотяващото сред трите партии, само че е и опция за възобновяване на връзките ни с досегашните сътрудници в държавното управление ", разяснява Нинова след приемането на мандата.

" Разговорите ще стартират още на следващия ден. Разбираме, че сега върху нас пада голяма отговорност и ще подходим разсъдък и диалогично с една цел - да подсигуряваме сигурност на страната и успокоение на хората. Смятаме, че първата по величина партия би трябвало да излъчи претендентът за министър председател. Най-трудното ще бъде с Има Такъв Народ - хора, които си размениха такива реплики да накараме да седнат на една маса и да беседваме за политики и това, което ни чака през есента и зимата ", акцентира още тя.

" За нас обществената политика остава приоритет, желаеме да останем такива и в договарянията и в бъдещо държавно управление. Имената на министрите ще станат ясни откакто се споразумеем към направената стратегия. Намираме се в тежки рецесии, считаме, че би трябвало да се носи ясна политическа отговорност - в този момент ни трябват държавници и водачи, които да се изправят и да поемат отговорността. Другото би означавало скриване зад експертен кабинет ", съобщи Нинова.

Нинова уточни още, че с Движение за права и свободи, ГЕРБ и " Възраждане " няма да водят договаряния.

" Досега с " Демократична България " работихме добре и постоянно сме намирали общ език макар идейните ни разлики. Не мисля, че и в този момент ще бъде по-различно. Трудното е да се откри сечението и положителния звук сред Има Такъв Народ и Политическа партия ", добави тя.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР