Президентът Румен Радев връчи третия и последен проучвателен мандат за

...
Президентът Румен Радев връчи третия и последен проучвателен мандат за
Коментари Харесай

Румен Радев ускорява служебния кабинет

Президентът Румен Радев връчи третия и финален изследователски мандат за сформиране на държавно управление на най-малката парламентарно показана партия в 49-то Народно заседание - тази на " ИТН ". В постройката на президентската институция пристигнаха ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов и депутатите Ивайло Вълчев и Станислав Балабанов.

Радев връчи третия мандат на депутата от Има Такъв Народ Ивайло Вълчев, като изясни и двете варианти - в случай че се оползотвори мандата до седмица партия да се яви с претендент за министър председател или да върне мандата още в този момент. Румен Радев обоснова решението си с ясната и поредна позиция, която са поддържали " ИТН ".

Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ благодари за доверието и показа, че изцяло схваща сложната обстановка, в която е подложен президентът, с ненужните промени в Конституцията. В това Народно заседание гласовете ни бяха малко, с цел да спрат конституционните промени. Управлението през последните 9 месеца е било мъка и те се радват, че този интервал завършва.

Вълчев се опълчи на тезата за ненужните избори, които ще доведат до безпорядък, в противен случай - от Има Такъв Народ дефинират, че изборите са най-висшата форма на народна власт.

От Има Такъв Народ задържаха досието единствено няколко секунди и Ивайло Вълчев я върна на президента.

Румен Радев съобщи, че предварителните парламентарни избори ще са урок за всички, че за разликата сред говореното на едно по време на избори и дейностите след тях постоянно се заплаща цена.

Веднага след " обичайното кафе с партиите "  президентът Румен Радев стартира среща с всички евентуални министър-председатели по домовата книга - през днешния ден, на следващия ден и в случай че се наложи през събота и неделя. Ще направя всичко допустимо този развой по съставяне на длъжностен кабинет да бъде интензивен, безапелационен бе Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР