Президентът Румен Радев връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Румен Радев връчи мандата за съставяне на кабинет на ГЕРБ-СДС

Президентът Румен Радев връчи проучвателния мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно заседание - ГЕРБ-СДС.

Той беше получен от претендента за министър-председател Мария Габриел.

Заедно с нея бяха Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова от преговорния екип на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили, съпроводени от премиера в оставка Николай Денков и съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков.

" Мария Габриел е неоспорим престиж - политик с извънредно добра известност и престиж и в България, и в Европа. Така че считаме, че това е почтена кандидатура и ще успее да се оправи с тази извънредно тежка задача ", съобщи пред президента Теменужка Петкова, зам.-председател на ГЕРБ.

" Приемам мандата с възприятие за отговорност. България има потребност от непоклатимост, която се крепи на ясни правила и споделена отговорност. В тази връзка бих желала да ви помоля да седнем да споделим няколко спомагателни информации ", уточни Габриел.

Държавният глава подсети, че ГЕРБ-СДС разполага със седем дни, с цел да върне досието с мандата. В отговор Габриел помоли президента да обсъдят спомагателни информации и медиите бяха помолени да изоставен залата.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР