Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Радев връчи мандата за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС

Президентът Румен Радев връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на 49-ото Народно заседание на коалиция ГЕРБ-СДС. Папката одобри номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел, която се зарече да направи всичко допустимо България да има устойчиво работещо постоянно държавно управление. Ще разгадавам на необятна поддръжка по тези цели, зад които всички заставаме, че са значими за България, сподели Мария Габриел. А Радев й отвърна, че ще я чака в Президентството следващия понеделник със състав на Министерския съвет.  

В осъществяване на Конституцията на Република България ви връчвам изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Очаквам в границите на седмица, както е по Конституция, да визиите конструкция и състав на Министерски съвет, сподели при започване на срещата президентът Румен Радев. 

" От името на парламентарната група ГЕРБ-СДС поемам с отговорност проучвателния мандат за сформиране на държавно управление. Уважаеми господин Президент, искам преди това да ви благодаря, че вие и президентската институция сте гаранция за спазването на Конституцията. Искам да ви уверя, че ще направя всичко допустимо в границите на този изследователски мандат България да има устойчиво работещо постоянно държавно управление. Затова и моето предложение ще бъде за експертно държавно управление, обединено към ясно цели, които имат една цел - благосъстоянието на българите и престижа на България ", отговори номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР