Президентът Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Президентът Радев връчи мандат за правителство на Асен Василев от ПП

Президентът Румен Радев връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата политическа група в Народното събрание - тази на " Продължаваме промяната ".

ПГ на " Продължаваме промяната " номинира за претендент министър-председател, който да получи мандат за сформиране на държавно управление Асен Василев, заяви ръководителят на ПГ на партията Андрей Гюров.

България е в политическа, икономическа и обществена рецесия. Българите споделят основателни паники за възходящите цени и неизвестността към бъдещето. Реформите и средства по Плана за възобновяване и развиване чакат своята реализация, от през вчерашния ден имаме и външнополитическа рецесия, акцентира Радев.

Спомняте си, че аз предизвестих, че в случай че не се подхващат решителни промени в правосъдната система още в първите 100 дни на държавното управление, статуквото ще потърси своя реванш, акцентира президентът Румен Радев.

Изключително значимо е сформиране на устойчиво държавно управление, което да отговори на ползите на българските жители. Очаквам съответни решения и отстояване на националния интерес за създаване на свободна, демократична, просперираща и европейска България, добави президентът.

За мен това е голяма отговорност. Изключително значимо е да имаме кабинет и този кабинет да работи в полза на жителите, а не в полза на статуквото, и той в действителност да отстоява българския интерес и независимостта на България по този начин, както и в първият мандат на Политическа партия. Благодаря за мандата, означи Асен Василев.
По-рано през днешния ден министър председателят в оставка и водач на " Продължаваме промяната " Кирил Петков предложи вицепремиера и министър на финансите Асен Василев за претендент за министър-председател.

" Аз предложих на " Продължаваме промяната " идващият министър-председател на България да се споделя Асен Василев. Човек, на който имам категорично доверие, с който започнахме битката един до друг и с който ще я приключим един до друг в един тим. Един тим с него, с всички членове на " Продължаваме промяната ", с всички съдружни сътрудници и всички съидейници. Време е да запретнем ръкави и да си свършим работата до дъно ", сподели Петков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР