Президентът Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Промяната започва в понеделник: Кирил Петков прие и веднага върна мандата за съставяне на правителство изпълнен

Президентът Румен Радев връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на " Продължаваме промяната " на претендентът за министър председател Кирил Петков, който непосредствено върна проектосъстава на Министерски съвет. Очаква се държавното управление на Кирил Петков да бъде гласувано в Народното събрание на изключително съвещание още в понеделник. По-късно Петков показа публично структурата на Министерския съвет. Списък с министрите може да.
Връчването на мандата
" Ако не постигнете решителни оздравителни промени в прокуратурата и правораздаването още в първите 100 дни, няма по какъв начин обединението да завоюва борбата за бъдещето на България. Законноста е най-важната борба, от която зависят всички останали ", сподели Радев и дефинира другите цели на бъдещото държавно управление като битката с бедността и неравенствата и отстояването на българските национални ползи отвън страната. От своя страна Петков съобщи, че е време процесът стартират на митингите предишното лято да бъде за приключен. Време е да свършим работа ", добави кандидат-премиерът. Както и се очакваше. Петков незабавно връчи назад на Радев мандата изпълнен с подготвен проектокабинет и конструкция на държавното управление.
Целите на обединението В петък вечер и четирите партии от бъдещата коалиция подписаха съдружното съглашение и по този начин отвориха вратата за връчването на мандата през днешния ден. В преамбюла на съглашението четирите партии дават обещание да: Република България да бъде страната, която да задава модела за сполучлива битка с корупцията; Да се организира правосъдна промяна, която да докара до самостоятелност, бистрота и връщане на доверието в правосъдната система, като се подчертава върху отбраната на правата и законните ползи на жителите и стопанските субекти, и се сътвори ефикасна и отчетна прокуратура; Да се построи споделена визия за развиване на Република България като европейска страна, която съблюдава върховенството на закона, и има институции, които работят в полза на жителите, подсигуряват успеваемост и бистрота, основават условия за заслужен живот и личностно развиване. Да се построи стопанска система на висока добавена стойност посредством стимулиране на нововъведения, развиване на човешкия капитал, високоплатени работни места, развита бизнес среда, усъвършенствано и дейно ръководство на държавните предприятия; Да се работи за зелена и цифрова трансформация; за развиване на младежките просветителни и спортни стратегии и политики за нашите деца; Промени в последния миг
" А-отборът " на България, както Кирил Петков разказа състава на Министерски съвет, беше разгласен публично в Народното събрание в събота след връчването на мандата. В последния миг " Продължаваме промяната " издигат нов претендент за министър на културата (виж карето). Има Такъв Народ също сменят номинацията си за министър на външните работи с Теодора Генчовска в последния миг откакто се оказа, че спряганият до неотдавна за поста Димитър Гърнев има с няколко противоречиви и погрешни обстоятелства в биографията си. Петков отхвърли да разяснява по кое време и за какво са направени последните лични промени в проектокабинета.
Реклама Каре: Нов министър на културата - Атанас Атанасов Може би най-младият министър в проектокабинета е актьор и продуцент на писмено кино. Филмът му " Отключи сцената " е показан на 5 интернационалните фестивала, като печели първо място в категорията " Избор на публиката " в Джорджия, Съединени американски щати. Самият филм споделя историята на плана Unlock the Stage, който Атанасов инициира в Лос Анджелис. Чрез онлайн акция той набира над 15 хиляди $ за възобновяване на читалището в родното си село Татарево. От шест години провежда фестивала ОТКЛЮЧЕНО, който се състои в читалището. Живял е в Съединени американски щати, Берлин и Лондон. Зад гърба си има 7 театрални постановки, 5 кино плана и няколко участия в музикални клипове. Има бакалавърска степен по театрално изкуство от Whitman College, щата Вашингтон, Съединени американски щати. Получил е няколко оценки, измежду които това за най-хубав артист за ролята си на Хамлет в университетска режисура на представлението. Пред Атанасов стои предизвикването да управлява възобновяване на един от най-тежко засегнатите от пандемията браншове. В ръцете на Атанасов ще попадне и стопанисването на културното завещание, което е непрекъснат обект на нападения от недобронамерени бизнес ползи. Сред първите проблеми на дневен ред за новия министър ще е финансовата рецесия в НДК, която служебния министър Велислав Минеков освети. Нулева приемливост към корупцията и първите задания
Петков още веднъж направи поръчка четворната коалиция да изкара цялостен четиригодишен мандат и да извърши всичките си задания. " Всеки български лев изхарчен от изпълнителната власт ще би трябвало да минава критерия нулева приемливост към корупцията ", даде обещание Петков. Всеки министър ще идва със своя екип и ще назначава зам.министрите си, с цел да носи цялостна отговорност, а регулаторите ще бъдат подсилени тъй че да реализират ефикасен надзор над активността на министерствата. Освен това ръководителите от парламентарните комисии по дадени политики няма да бъдат от същата квота като министъра на отговарящото за този бранш министерство. " Вече няма да има непрозрачно финансиране от нечие министерство към нечия медиа ", отговори на въпрос на Илиана Беновска Петков и добави, че оттук насетне финансирането на медии ще има ясни и транспарантни критерии, както и че ще се ревизира досегашната обстановка.

Първите цели на обединението ще бъдат цените на тока, тъй че от първи януари да не се качат за битовите консуматори и рецесията с коронавирус. " Не можем да затваряме стопанската система на всеки няколко месеца, тъй че равнището на имунизацията ще би трябвало да се повиши фрапантно ", сподели Петков, който по време на откритите договаряния по политики даде обещание персонално да се заеме с акцията за имунизацията. Законът за КПКОНПИ ще е различен значим приоритет и ще съставлява " първи стъпки в правораздаването, каквито обществото чака ", а и както кандидат-премиерът добави, естественото болшинство, което обединението ще има е задоволително за промени в КПКОНПИ. Петков даде обещание оттук насетне връзката сред четирите партии да е непрекъсната.
Фотограф: Георги Кожухаров Реклама
" Нашата концепция е да понижим административната тежест към бизнеса и към хората. Няма да се усилва чистия брой чиновници. Министерствата са се нараснали единствено с една единствена цел - по-високо и по-ефективно ръководство на страната ", обърна внимание Петков и на задачата на обединението да понижи броя на държавната администрация по време на мандата си.

По тематиката работи и Веселин Нанов.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Деян Димитров
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР