Президентът Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на кабинет.Папката

...
Президентът Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на кабинет.Папката
Коментари Харесай

Росен Желязков е кандидат-премиерът на ГЕРБ. Той върна изпълнен мандат. Състав на Министерския съвет предложен веднага на Радев

Президентът Румен Радев връчи първия мандат за сформиране на кабинет.

Папката получи претендентът за министър председател на най-голямата парламентарна група - тази на ГЕРБ. 

В 8:55 часа, колите от кортежа, дойдоха пред президентството. В първата кола са Росен Желязков и Бойко Борисов. Томислав Дончев също е в делегацията.

" Във взръзка с ваше писмо, парламентарната група на ГЕРБ взе решение за Росен Желязков за министър-председател “, заяви Борисов на Румен Радев.

" Това е огромна отговорност и тестване поради мощно фрагментирания парламент “, обърна се Радев към Желязков. Той пожела успен на Росен Желязков.

" Оценявайки нашата отговорност, желая да ви осведомявам, че в осъществяване на Указ 165, ви представям конструкция на министерски съвет “, отговори Желязков.

19 ще са министрите в възможния нов кабинет, а вице-премиерът, ще е един, стана ясно от думите на Росен Желязков. Това ще е Томислав Дончев, който ще е и министър на нововъведенията и растежа.

Людмила Петкова ще е финансов министър, Даниел Митов външен, Калин Стоянов - на Министерство на вътрешните работи. Любен Дилов-син ще е на културата, Делян Добрев - на енергетиката, Евтим Милошев - на туризма, на младежта и спорта - Красен Кралев, на опазването на здравето - Костадин Ангелов. Георги Гвоздейков остава министър на превоза и известията, Теменужка Петкова на стопанската система, а Деница Сачева - обществен, Владимир Темелков остава на електронното ръководство, Николай Нанков - на районното министерство. Георги Тахов остава министър на земеделието.

Министър на защитата ще е Атанас Запрянов, министър на правораздаването Мария Павлова, а министър на образованието - Красимир Вълчев. Ивелина Василева е номинирана за министър на околната среда и водите.







Източник: Пик

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед87194Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед13580Габриел Вълков - водач на младежите на Българска социалистическа партия, за консолидацията в лявото политическо пространствоАлтернативен Поглед24390Полк. Славчо Велков: Заради Израел има заплаха от разрастване на широкомащабна близкоизточна войнаАлтернативен Поглед17408Полк. Славчо Велков: Терористичният акт в Дагестан - акт на религиозно стимулиран тероризъмАлтернативен Поглед12267Н.Пр. доктор Желко Йович: Стратегическа цел на Сърбия е участието в Европейски Съюз, само че до тогава за какво да не може да партнираме с БРИКСАлтернативен Поглед107812Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?Алтернативен Поглед98262Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен факторАлтернативен Поглед87194 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР