Президентът Румен Радев връчи отличията на седем младежи, постигнали златна

...
Президентът Румен Радев връчи отличията на седем младежи, постигнали златна
Коментари Харесай

Румен Радев връчи отличията на младежи, спечелили международна програма

Президентът Румен Радев връчи оценките на седем младежи, постигнали златна степен на Международната премия на херцога на Единбург. Церемонията се организира в Музея за история на София.

" Това не е елементарна премия, тя не е премия за върхове и изключителни достижения, само че самата философия и самодейностите на програмата водят по пътя към персонални житейски върхове и достижения, а това е доста по-важно. Тази стратегия подтиква младежите да си слагат високи цели и упоритости, които те сами формулират. Тази стратегия им демонстрира какъв е пътят към свободата - да можеш самичък да избираш и самичък да поставяш моралните стандарти, към които да се стремиш ", съобщи президентът. Държавният глава пожела на младежите " където и да отидете, с каквото и да се занимавате, правете го с мисъл за България ".

В момента 1,3 милиона младежи от над 130 страни вземат участие в програмата, съобщи генералният секретар на фондацията Джон Мей.

Наградата на херцога на Единбург над 60 година е водеща интернационална младежка стратегия за личностно развиване и достижения. Тя има 3 равнища, а в нея могат да вземат участие възпитаници и студенти от 14 до 24 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР