Президентът Румен Радев връчи отличия на 7 български младежи, които

...
Президентът Румен Радев връчи отличия на 7 български младежи, които
Коментари Харесай

Президентът връчи отличия на 7 българи, постигали златно ниво в наградата на Херцога на Единбург



Президентът Румен Радев връчи оценки на 7 български младежи, които за първи път у нас реализират златно равнище в интернационалната премия на Херцога на Единбург.

Над 60 години това е водеща интернационална младежка стратегия за личностно развиване и достижения в над 130 страни. В България премията е учредена преди четири години.

Президентът Радев уточни, че програмата е значима и за възрастните, тъй като е значимо да се премисли философията в просветителната ни система - до каква степен основава среда, в която процесът на знание е задоволително занимателен и прелъстителен за младежите:
" Това не е елементарна премия. Тя е доста по-особена. Това не е премия за върхове и изключителни достижения. Но самата философия и самодейността на програмата водят по пътя на персонални житейски върхове и достижения, а това е доста по-важно от самите високи върхове и извънредно достижения. Тази стратегия кара тези младежи да бъдат доста по-отговорни за личното си бъдеще ".

Румяна Ашкова от Смолян e измежду първите, сполучливо завършили златното равнище на интернационалната премия:
" Най-важното за мен беше, че научих доста за себе си - трансформирах се за тези две години и половина, пораснах и хората към мен го виждат също. Защо избрах тъкмо злато? Защото има бронз и сребро, а аз съм от хората, които си падат по грандиозните неща. И в тази ситуация не става въпрос за нещо толкоз грандиозно, че да преобърне хода на историята на човечеството и да докара до международен мир. Не, не е такова, само че беше задоволително грандиозно, с цел да преобърне моята визия за света и да преобърне живота ми ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР