Президентът Румен Радев връчи орден Мадарски конник - първа степен,

...
Президентът Румен Радев връчи орден Мадарски конник - първа степен,
Коментари Харесай

Радев даде орден на нидерландския посланик, намекна за Шенген

Президентът Румен Радев връчи медал " Мадарски конник " - първа степен, на посланика на Кралство Нидерландия Брендина Мария загар Тешър.

На специфична гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2 президентът удостои с оценката завършващия мандата си у нас посланик поради " огромните заслуги за укрепването на другарските връзки сред Република България и Кралство Нидерландия ". Н. Пр. загар Тъшър оглавява дипломатическата задача на западноевропейската страна у нас от декември 2017 година

В речта си по време на церемонията президентът Радев акцентира " големите заслуги " за развиването на връзките в политически и стопански проект по оста София-Амстердам .
 На крачка от Шенген - България и Румъния с непълен достъп до визовата система от юли
На крачка от Шенген - България и Румъния с непълен достъп до визовата система от юли

Могат да виждат визова история и да ревизират годност и достоверност на Шенгенските визи

" Като съдружници в Европейски Съюз и НАТО двете ни страни са призвани да работим дружно, с цел да укрепим съюзите, в които членуваме. В стопански проект - на драго сърце мога да установявам, че Нидерландия продължава да бъде водещ вложител в България " , сподели Радев, отчитайки и растящия брой на туристите, идващи у нас, по този начин и множеството български студенти, учещи в Нидерландия.

Не и без намек за участието ни в Шенген, за което точно Нидерландия към момента е главната спънка, мина речта на президента. Радев регистрира помощта на Амстердам в защитата на границите на Европейски Съюз и предотвратяването на мигрантския напън. " Мисля, че към този момент сте уверени, че България към този момент е покрила всички условия за влизане в Шенгенското пространство ", съобщи президентът.
 Екологичен потенциал прикани за бързо приемане на България в Шенген
Екологичен потенциал прикани за бързо приемане на България в Шенген

Емил Радев: Мястото на България е в Шенген

От своя страна нидерландският дипломат загар Тъшър открои като общ триумф в границите на мандата си укрепването на двустранните връзки. " Мандатът ми стартира по време на вашето европредседателство, което имаше голям триумф. Бяха дадени и развити фантастични хрумвания - за Коридор номер 8, за евроинтеграцията на Западните Балкани ", сподели тя, намеквайки и за ролята в този развой на някогашния към този момент министър председател Бойко Борисов, който по думите й бил " доста удобен човек ".

" В последните четири години виждам по какъв начин страната ви се развива непрекъснато. Да, хората желаят този развой да е по-бърз, само че аз постоянно им споделям - погледнете на чашата като на половина цялостна, а не на половина празна ", добави още Тен Тъшър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР