Президентът Румен Радев връчи на председателя на ПГ на БСП

...
Президентът Румен Радев връчи на председателя на ПГ на БСП
Коментари Харесай

Ще положим всички усилия да има кабинет: БСП получи третия мандат от президента Радев


Президентът Румен Радев връчи на ръководителя на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Според Корнелия Нинова номинацията им за министър председател би трябвало да е от Политическа партия.

Георги Свиленски одобри мандата от президента Румен Радев

Президентът Румен Радев връчи. Председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски получи мандата. От левицата имат седем дни да предложат претендент за министър председател или да върнат мандата като несбъднат.

" Българска социалистическа партия съумя да резервира положителния звук в една комплицирана обстановка. Показахте, че можете да търсите консенсус ", съобщи президентът Радев при връчването на мандата. " Ще поставим всички старания да съставим постоянен кабинет, който да работи за спокойствието, сигурността и дълголетието на българския народ ", отговори Свиленски.

Нинова: Номинацията за министър председател би трябвало да е от Политическа партия

Според лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова номинацията за министър-председател би трябвало да е от " Продължаваме промяната ", които разполагат с най-голямата парламентарна група.

През идващите дни е, откакто това на Кирил Петков бе свалено с избор на съмнение на 22 юни. Предишните два проучвателни мандата, които президентът Радев връчи - на Политическа партия и ГЕРБ - бяха върнати като неизпълнени.

От Българска социалистическа партия заявяват, че са подготвени да седнат на договаряния с съдружните си сътрудници от " Продължаваме промяната ", " Демократична България ", както и с " ИТН ", които бяха част от ръководството до началото на юни, когато, че " изтегля " министрите си и поставя " завършек на мъката ".

ГЕРБ и Политическа партия ще се борят за първото място, в случай че има предварителни избори

Според последните социологически данни, оповестени през днешния ден от организация " Тренд ", в случай че изборите се организираха в този момент, спечелили биха били ГЕРБ с 23,6% от гласовете. Малко след тях са " Продължаваме промяната " с 21,4%, следвани от Движение за права и свободи (10.7%), Българска социалистическа партия (9.8%), " Възраждане " (9.6%) и " Демократична България " (6.9%). Партията на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев също би попаднала в идващото национално заседание, само че поддръжката за нея спада съществено до 5,7 на 100. " ИТН " остават под чертата. За тях биха дали своят вот 3,8% от гласоподавателите.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР