Президентът Румен Радев връчи на основателя на образователната онлайн платформа

...
Президентът Румен Радев връчи на основателя на образователната онлайн платформа
Коментари Харесай

Раздадоха наградите на БАИТ за осми път

Президентът Румен Радев връчи на създателя на просветителната онлайн платформа " Уча.се " Дарин Маджаров премията в категорията за специфичен принос в състезанието " Наградите на БАИТ " за 2018 година.

Платформата " Уча.се " предлага на учениците повече от 13 000 видео урока и теста, които покриват 97 % от материала, изучаван в учебно заведение. При основаването й Дарин Маджаров самичък записва над 500 видео урока по разнообразни образователни предмети, с цел да стимулира учениците и с цел да възпламени у тях искрата на любознанието. Проектът е притежател на голям брой оценки, измежду които и президентската грамота " Джон Атанасов - за планове с огромен публичен принос " за 2016 година

Искам да поздравя уредниците и журито в състезанието, които сътвориха една добра традиция, която подтиква ИТ бранша в България, сподели президентът Радев по време на церемонията. Искам да поздравя всички участници в състезанието, тъй като нововъведенията са отражение на равнището на националните упоритости за бъдещето на обществото и на бизнеса. ИТ бранша през днешния ден е решителен във всички останали браншове, уточни Радев.

Идеите, които генерират този бранш, са извънредно значими за нашето развиване, тъй като без него няма нововъведения, а те са най-ефективният тласък за висок и резистентен стопански напредък, изключително в този момент, когато растежът става пленник на демографията, добави Радев. Убеден съм, че този бранш ще продължи да се развива и то с бързи темпове, както до момента и с младите ни гении дава на страната конкурентно преимущество в нашия район, добави президентът.

Радев уточни, че е консуматор на платформата Уча.се и даде информация за това по какъв начин се оправя синът му в учебното заведение. Той е доста удовлетворен от платформата, само че не е удовлетворен, че аз получавам седмичния доклад на моя телефон, сподели Радев. В тази онлайн платформа виждам всички значими правила за развиване на образованието, добави Радев.

Ева Майдел, евродепутат, връчи премията за компания с максимален принос за разпространение на имиджа на българската ИКТ промишленост по света. Призът беше връчен на " Мобайл Системс " ООД, с продуктите на която се употребяват 500 милиона консуматори по света, сподели Ева Майдел.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР