Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на

...
Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на
Коментари Харесай

Радев връчи мандата на Петков, той веднага му върна готова структура и имената в проектокабинета

Президентът Румен Радев връчи мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър председател Кирил Петков, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 47-ото Народно заседание " Продължаваме промяната ". А Петков незабавно върна мандата изпълнен със конструкция на Министерския съвет, който ще бъде препоръчан за гласоподаване в Народното събрание и имена на министрите. По време на церемонията ръководителят на ПГ на " Продължаваме Промяната " Андрей Гюров прочете решението на парламентарната група, с което предлагат Кирил Петков за министър председател, съобщи Българска телеграфна агенция.
„ Върху вас и партиите сътрудници в обединението пада отговорноста да реформирате порочния властови модел, да се справите с корупцията и беззаконието, с неравенството и несправедливостта, да изхвърлите задкулисието от страната “, прикани президентът Радев. По думите му, министър Петков към този момент се е убедил какъв брой мощна е " дълбоката страна ", която брани привилегиите и безнаказаността на корупционерите. " В тези старания ваш главен запас ще бъде поддръжката на хората. Вярвам, че осъзнавате, че в случай че не постигнете решителни оздравителни промени в прокуратурата и правораздаването още в първите 100 дни, няма по какъв начин обединението да завоюва борбата за бъдещето на България, тъй като законността е най-важната борба, от която зависят всички останали. Вярвам, че ще намерите сили да го сторите, тъй като гласът на площада, гласът от урните желае правда и от Вас и от Вашите министри зависи да не го разочаровате ", сподели още президентът.
Битката с бедността и отстояването на българските национални ползи на открито са другите провокации, посочени от президента, които следва да бъдат измежду главните цели на новото ръководство.
Радев пожела и триумфи в построяването на свободна, демократична, просперираща и европейска България.
От своя страна Кирил Петков сподели, че за него е чест и голяма отговорност да одобри досието с мандата. Той описа, че идвайки към " Дондуков " 2 гражданка му е споделила " Вие ни накарахте да повярваме още веднъж ", означи той и добави, че одобряват драговолно тази отговорност.
" Вие започнахте смяната на площада преди месеци, в този момент е време дружно да свършим работата до дъно ", сподели Петков на президента. " Време е след 32 години българският народ да почувства, че управниците се грижат за него, младите ни българи в чужбина да видят България като перспективно място за завръщане, нашите баби и дядовци, майки и татковци да видят страната като място, където могат да имат обективна пенсия, място за обективни старини ", сподели още претендентът за министър председател. Той увери, че ще положат всички старания на цялата коалиция тези обещания и очаквания да станат действителност.
Петков съобщи, че всеки ден оттук насетне е значим. " От този миг ние няма да губим нито ден и час ", сподели той и добави, че се надява още в понеделник държавното управление да бъде действителност и по този начин да бъде за идващите четири години.
Вчера съпредседателите на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков и Асен Василев подписаха съдружното съглашение с всяка една от останалите три обединения в обединението - " Демократична България ", " Българска социалистическа партия за България " и " ИТН ". Документът - Споразумение за взаимно ръководство на България в интервала 2021 - 2025 година, беше оповестен публично от " Продължаваме Промяната " на тяхната страница в интернет.
В 13 ч. през днешния ден в Народното събрание ще бъдат показани структурата и състава на държавното управление.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР