Президентът Румен Радев връчи и последния мандат за сформиране на

...
Президентът Румен Радев връчи и последния мандат за сформиране на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова занесе бонбони на Румен Радев, той подари рози на рожденичката

Президентът Румен Радев връчи и последния мандат за съставяне на кабинет в границите на този парламент. Той към този момент е в ръцете на Българска социалистическа партия, които имат по Конституция седмица, с цел да се опитат да сформират държавно управление. Радев подари и огромен букет червени рози на рожденичката Корнелия Нинова.

„ След неуспеха на първия и втория мандат за сформиране на третия, ви разпореждам да посочите претендент за министър-председател. Спрях се на вашата политическа групировка в търсене на максимален късмет за сформиране на работещо постоянно държавно управление с ясна политическа отговорност. Във времена на мощно политическо опълчване, Българска социалистическа партия освен съумя да запази разговора с всички останали политически партии, само че и сподели че може да прави взаимни отстъпки и да реализира единодушие, да влиза в обединения и да ръководи дружно със свои идеологически съперници. Да взаимодейства с новите, и старите “, сподели президентът и пожела триумф на социалистката.

Мандатът беше взет персонално от Корнелия Нинова, която е номинацията на социалистите за министър председател. Тя подаде на президента кутия с бонбони и го прикани да се почерпи за нейно здраве.

„ Разбираме отговорността, която ни се разпорежда. Ще продължим в този дух да търсим единодушие “, увери тя.

При крах, страната отива към нов длъжностен кабинет и на следващи избори през март или април.

Освен мандат, Корнелия Нинова и получи и букет червени рози от президента по случай рождения ѝ ден през днешния ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР