Президентът Румен Радев възложи на служебния-министър председател да състави кабинет

...
Президентът Румен Радев възложи на служебния-министър председател да състави кабинет
Коментари Харесай

Главчев единствен се нагърбил да състави служебно правителство, Радев му възложи мандата

Президентът Румен Радев разпореди на служебния-министър ръководител да сформира кабинет в границите на седем дни, без значение че такава рамка не е написана. Димитър Главчев съобщи, че ще сформира кабинет, равно далечен от всички политически сили, а точно от специалисти.

„ Партиите, които не съумяха да обезпечат устойчиво ръководство, съумяха да лимитират оптимално пълномощията на президентската институция, като ги слагат в тясна рамка. Направиха го чисто механично “, съобщи президентът Румен Радев.

„ За да се нагърбиш с ръководството на страната, и то в рецесия, не е задоволително да си част от администрацията и да смениш офиса си с този на мин.-председател, а да имаш психическата настройка и подготвеност да се заемеш с тази сложна задача. Страната ни се оказа на прага на невиждана конституционна рецесия “, добави Радев.

Президентът акцентира, че Главчев единствен е приел да се нагърби с високата задача.

„ До 7 дни считам, че този мандат би трябвало да бъде изпълнен. Очаквам ви най-късно в събота – 6 април, да определите състав на Министерския съвет, тогава ще поканя и на съвещания политическите партии, акцентира Радев. Очаквам от вас кабинет, който да е оптимално политически безпристрастен, който да работи в полза на българските жители и България “, добави Радев.

„ Това е мъчно решение, само че каква беше алтернативата, защото аз останах финален, който може да осъществя процедурата, алтернативата беше да хвърлим страната в конституционна рецесия с неразбираеми последствия. Те щяха да бъдат доста зле. С отговорност подобавам към написаното в конституцията и ще го извърша “, съобщи Димитър Главчев.

Той съобщи, че ще показа състав на държавно управление равно далечен от всички политически сили, състав от некорумпирани и неопетнени специалисти.

„ Ще направя по този начин, че да не се срамувате при сключване на указа за държавно управление. Наясно съм, че функционалността на служебното държавно управление е образуване на почтени избори, само че главната функционалност на ръководството е да усъвършенства живота на жителите, ще продължа да одобрявам евроатлантическия път на България, акцентира Главчев. Ще показва претендентите и на политическите сили. Тежък е изборът, само че ще го извърша отговорно “, безапелационен е Главчев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР