Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в Народното събрание

...
Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в Народното събрание
Коментари Харесай

Вето за ЧНГ: Президентът спря антикорупционния закон

Президентът Румен Радев върна за ново разискване в Народното събрание Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, като го оспорва по принцип и в неговата целокупност.

Корупцията е отрицателно събитие с многостранни измерения и посредством нея се овладяват съществени лостове на държавното ръководство от частни стопански ползи, които оказват влияние върху процесите на взимане на решения в своя изгода посредством противозаконни и постоянно скрити форми на напън или въздействие. Корупцията лимитира главните права и свободи на жителите, ерозира доверието в страната, затруднява икономическото развиване и вложенията и краде от благосъстоянието на нацията.

Според президента противодействието на корупцията не може да се ограничи единствено до ограниченията, планувани в признатия закон. Тези ограничения, въпреки и нужни, не са задоволителни за ефикасното противопоставяне на корупцията, каквито са упованията на обществото, написа Канал 3.

В претекстовете за връщане се показва значителното противоречие на закона с поставената в него цел – дейно противопоставяне на корупцията, както и отклонения от съществени начала на Конституцията и интернационалните контракти, по които Република България е страна.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР