Президентът Румен Радев върна кандидатурата на Иван Гешев за главен

...
Президентът Румен Радев върна кандидатурата на Иван Гешев за главен
Коментари Харесай

Лошият Радев, който не може да угоди на политическите маниаци

Президентът Румен Радев върна кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. Решение прекомерно належащо и въпреки всичко с ясно обръщение: Радев вижда в назначението проблем, избрани демократични дефицити, то би трябвало да се преразгледа.
В същото време обаче стана нещо прекомерно изключително, което освети ясно изкопаните политически бразди, които към този момент прогизват от чиста патология. Първо най-радикалните червени видяха във връщането на кандидатурата проблем, да вземем за пример Волгин. Той съобщи, че по този начин Радев правил услуга на " жълтопаветните грантаджии ", че се подвел по тяхната истерична акция, визирайки това, че митингите против Гешев бяха проведени най-вече от хора от " Демократична България ".
Ходът бил неверен, тъй като той " губи с решението си да се разпознава тъкмо с този кръжец ". Тоест, твърди Волгин, к`вото ще да става, в случай че направиш нещо, което да съответствува с настояванията на жълтопаветния кръжец, значи си сбъркал и би трябвало да внимаваш при всяка стъпка дали току-виж не си споделил нещо, което са споделили и те. Нека се разберем - има умни и красиви, има и обективни и грозни, и двете групи в никакъв случай не би трябвало и за напълно малко да пресичат пътищата си, даже в случай че има явно ужасяваща обстановка, която да е забележима и за двата лагера. Примерно, случва се по този начин, че има обесен човек някъде. От единият лагер вземат решение просто да смъкват обесения човек, само че другите са срещу - да си виси обесеният, щом другите желаят да го смъкват, значи има нещо нечисто. Дали не е болшевик тоя обесеният? И дали пък не е грантаджия? Нещо ме съмнява, да му проверим накъде е изплезен езика - на Изток или на Запад? Мръсник.
При Демократична България обаче когнитивният дисонанс също е бездънен. От няколко месеца те заслужено стачкуват против назначението на Гешев - нещо прекомерно разбираемо на фона на това, че предстоящ основен прокурор съобщи в ефир по националната телевизия, че разделянето на управляващите било един тип концепция на " десни екстремисти ". Накрая Румен Радев взе, че върна кандидатурата, което, неизбежно значи и, че в последна сметка е бил повлиян от техните митинги: а концепцията на митингите въпреки всичко е таман такава - да повлияят на институциите.
Но решението на Радев бе посрещнато с оглушително безмълвие. Няма по какъв начин - Радев излъчва алена аура, а ние от нея се гнусим до гибел и в случай че ще примерно да открие огън по всеки архивраг на десницата, отново няма да получи поддръжка и утвърждение - тази игра си има правила, тя се дели на сини и червени и точка и точка. Нека напомним и друго - когато Плевнелиев преди време настоя Народното събрание да преразгледа решението си за Пеевски като началник на ДАНС, всички протестиращи - тогава не се подозираше, че след време съществени фигури от тях ще се конфигурират партийно - се побъркаха да го поздравяват, да турят сърчица до фразата " Това е моят президент " и да се разтичат от гражданска горделивост, че президентът защитил тяхната идея, в действителност нашата, тогава, най-малко за малко, тя беше на всички. Е, в този момент, изключително на фона на множеството синонимни връзки, прокарвани сред Пеевски и Гешев, не се ли случи, в последна сметка, нещо не чак толкоз друго? Не е ли оня президентски жест ненапълно подобен на настоящия президентски жест? Но ѝ се досвиди на десницата да каже положителни думи, пък въпреки и с малко ангажименти. Не може, ще ги бият през ръцете, по какъв начин, парадокс, аления Радев...
И най-после, един изтрениран в недоверчивост хор, който с присвито око и шизоидна необщителност реши, че президентът го направил малко по този начин, малко официално, фалшивичко, заложил в думите си на това, че Гешев е подозрителен поради проблематична процедура, а не споделил право в очите какъв изверг бил. Сякаш президентът може да прави това и като че ли му отива да афишира кои са злодеите. Впрочем, когато Радев съобщи, че най-малкото от уеб страницата на Висш съдебен съвет е трябвало да качат на страницата си разнообразни мнения на разнообразни организации, отвън тези на държавните структури, и че назначението му наподобява служебно, сподели задоволително, само че тук никой към този момент не чете редовете, камо ли сред тях. Махваш отегчено с ръка и казваш, че си направил самореклама с цялата работа, обслужвал идващия си мандат, мислил за добруването на политическата си кариера - несъмнено е по този начин, само че ще е добре всеки да вземе да обслужва идващия си мандат по сходен метод. Като правиш гадории, си злобен. Като действаш вярно, отново си злобен - всичко е самореклама. 
Накрая стана нещо прекомерно психопатско: с явен верен ход, президентът си навлече врагове от всички страни. Първо, алените, които недоволстват от това, че поддържа митинг на сините, след това сините, които не могат да се оправят с напрежението сред това да приветстват или да промърморят нещо и трето, вероятно, самата прокуратура, която към този момент дава поръчки за едно мътно бъдеще, осеяно с персонална разпра. Та по този начин - тези наблюдения са за всеки, който живее отвън политическата маниащина. Тоест за никого. За нас си ги пишем. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР