Президентът Румен Радев упорито се дърпаше да отговори директно на

...
Президентът Румен Радев упорито се дърпаше да отговори директно на
Коментари Харесай

Радев дали трябва още бази на НАТО: Към момента нямаме нужда от нищо, няма ескалация

Президентът Румен Радев настойчиво се дърпаше да отговори непосредствено на въпроса: би трябвало ли да бъдат позволени спомагателни бази на НАТО у нас във връзка със скупчването на съветски войски на границата с Украйна.

„ Трябва да е ясно, че следваща ескалация на напрежението ще дестабилизира освен нашия район, само че и цяла Европа. Решаването на рецесията в Украйна няма да стане с приложимост или закани за приложимост на мощ. Няма да стане с повече военна мощ, а с разговор. Никой не е желал нищо от България! Всякакви спекулации на тази тематика са непотребни “, измъкна се той от два следващи ясно заложени въпроса.

Попитан още веднъж, Радев цитира Джо Байдън, че е потребност дипломация, а не военна сили.

При четвъртото задаване на въпроса, Радев повтори, че никой не е желал нищо от нас все още, а при следващ опит за въпрос потрети казаното.

„ Към момента няма потребност от нищо, все още нямаме ескалация, нямаме развиване. Нека да отчитаме моментното положение. Има си метод съгласно моментно положение по какъв начин да се създаде национално решение “, отклони още веднъж въпроса президентът.

Попитан за изискванията за влизане на районен съд Македония в Европейски Съюз, президентът назова страната „ братска “, само че акцентира, че това зависи от самостоятелния прогрес.

„ България продължава да бъде открита за разговор и аз не преставам да имам вяра, че всички обещани задължения, ще бъдат изпълнени “, подходи с необичаен оптимизъм по тематиката Румен Радев. Той разгласи, че приветства желанието на новия кабинет за усилване на разговора. После обаче акцентира, че би трябвало да се спрат процесите на дебългаризация и замяна на историята.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР