Президентът Румен Радев удостои с орден Стара планина - първа

...
Президентът Румен Радев удостои с орден Стара планина - първа
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев награди с орден "Стара планина" посланика на Холандия

Президентът Румен Радев удостои с медал " Стара планина " - първа степен посланика на Кралство Нидерландия у нас Томас ван Орсхот. Най-високото държавно отличие бе връчено за огромните заслуги на дипломата в 4-годишния му мандат за развиването на двустранните връзки на всички равнища, предава Българска национална телевизия.
Президентът Радев благодари за експертаната помощ от Холандия за покриване на критериите за участието ни в Шенген, както и в региона на правораздаването. Според дипломат Орсхот в правосъдната промяна беше реализирано доста, с помощта на смели хора, само че той счита, че има още работа в тази сфера.

И двамата означиха, че в последните години от ден на ден младежи избират Холандия да продължат образованието си. Българският президент открои ролята на дипломата за забележителното повишаване на холандските вложенията у нас.

Румен Радев - президент на Република България - Преките вложения от нидерландска страна доближиха 700 млн. евро през 2015 година, с което Кралство Нидерландия зае първо място в България по директни задгранични вложения, за което още един път благодарим.

Томас ван Орсхот, дипломат на Кралство Нидерландия у нас: Макроикономическите достижения на България са значими, само че въпреки всичко капацитетът на българската стопанска система не е изцяло доближат. Макар Нидерландия да е един от най-големите вложители в България, ние сме сериозни във връзка с промяната в правосъдната система. Смятаме, че икономическото развиване и върховенството на закона вървят ръка за ръка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР