Президентът Румен Радев удостои с орден Стара планина първа степен

...
Президентът Румен Радев удостои с орден Стара планина първа степен
Коментари Харесай

Холандският посланик си тръгва с напомнянето България да си подобри съдебната система

Президентът Румен Радев удостои с медал " Стара планина " първа степен изключителния и пълномощен дипломат на Холандия Томас ван Орсхот. Дипломатът беше отличен за неговите заслуги за укрепването и развиването на двустранните връзки сред България и Холандия, заяви прессекретариатът на президента.

Мандатът на Ван Орсхот в София изтича в околните месеци.

По време на церемонията холандският посланик акцентира, че макроикономическите достижения на България са значими, само че капацитетът на българската стопанска система не е изцяло доближат.

Ние сме сериозни във връзка с промяната в правосъдната система, добави той. Икономическото развиване и върховенството на закона вървят ръка за ръка и българските жители заслужават да имат доверие в транспарантна, предсказуема правосъдна система, сподели Ван Орсхот.

Президентът Радев акцентира, че най-високото държавно отличие на България е самопризнание за големите старания на холандския посланик за развиване на връзките сред двете страни в дух на другарство и съдействие, както и оценка за неговите огромни професионални качества и систематични старания, които той постави по време на мандата си в България.

Държавният глава благодари за експертната помощ от Холандия за покриване на критериите за участието на България в Шенген, за тясното съдействие на равнище полиция и граничен надзор, както и за скъпата помощ за промяна в правосъдната система. Радев акцентира, че с помощта на поредната политика на дипломат Орсхот директните вложения от холандска страна са достигнали 700 млн. евро през 2015 година Не по-малко значимо е и съдействието в региона на културата, изкуството и образованието, сподели още президентът.

Като членове на Европейски Съюз и НАТО нашите страни имат едни и същи полезности и са изправени пред едни и същи провокации и рецесии, съобщи в отговор дипломатът. С общи старания съумяваме да се оправим с тях. Чрез взаимност дружно подсигуряваме сигурността и сигурността си в границите на Европейски Съюз през тези 10 години, в които България доста усъвършенства стандарта на живот. България се появи като благонадежден и градивен сътрудник и може да разчита на нашата поддръжка за председателството на Съвета на Европейски Съюз, добави той.

Ван Орсхот напомни, че сега се организират полемики за бъдещето на Европа и обединена Европа е най-хубавият отговор на всички провокации. Обединена Европа обаче може да дава резултат, единствено в случай че сме дружно и отговаряме на едни и същи общи критерии, акцентира той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР