Президентът Румен Радев удостои с орден Мадарски конник първа степен

...
Президентът Румен Радев удостои с орден Мадарски конник първа степен
Коментари Харесай

Президентът удостои с орден Мадарски конник посланика на Южна Корея

Президентът Румен Радев удостои с медал " Мадарски конник " първа степен изключителния и пълномощен дипломат на Република Корея Ли Хо-шик за изключително огромните заслуги на дипломата в развиването на двустранните връзки сред България и Република Корея. Церемонията се организира в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 през днешния ден.

Ли Хо-шик бе почетен с почетния нагръден знак " Св. Климент Охридски " - първа степен през вчерашния ден. Доц. доктор Ирина Сотирова, началник на Катедрата " Кореистика " във Факултета по типичен и нови филологии, означи, че присъждането на това отличие се основава на дейната активност на дипломат Ли Хо-шик в развиването на съдействието със Софийския университет в региона на културата и образованието.

С медал " Мадарски конник " се награждават непознати и български жители за изключително огромни заслуги за установяването, укрепването и развиването на двустранните връзки с България. Орденът е с лента с българския народен трикольор, има две степени - първа и втора, и две категории - без мечове (връчва се на цивилен лица) и с мечове (връчва се на военни лица).

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР