Президентът Румен Радев удостои с орден Мадарски конник - първа

...
Президентът Румен Радев удостои с орден Мадарски конник - първа
Коментари Харесай

Президентът отличи с Мадарски конник монсеньор Анселмо Пекорари

Президентът Румен Радев удостои с медал " Мадарски конник " - първа степен апостолическия нунций в София Н.В. Пр. монсеньор Анселмо Пекорари за неговите заслуги за развиването на двустранните връзки сред България и Светия трон.

Това се случи на публична гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2

Държавният глава открои приноса на монсеньор Пекорари за развиването на връзките сред страната ни и Светия трон за интервала на неговата работа у нас. Той оцени като основни събития апостолическата аудиенция на папа Франциск в България, визитата на държавния секретар кардинал Пиетро Паролин, както и годишните визити на български държавни делегации в Рим и Ватикана във връзка честването на Светите братя Кирил и Методий.

Радев посочи дейната благотворителна активност на Апостолическата нунциатура под управлението на монсеньор Анселмо Пекорари. " Високо ценим и Вашата работа за задълбочаване на контактите с представителите на Българската православна черква в лицето на Светия синод. В това число и за даването на скъпи артефакти от Ватикана, свързани тясно с историята и религията на нашия народ и страна ", съобщи той.

От своя страна Анселмо Пекорари полученото висше държавно отличие като самопризнание за неговата активност и респект към Светия Отец.

Смятам, че постоянно, когато се връщам в България, ще бъда признат от всеки българин в страната като другар, уточни той и връчи на президента формалния сребърен орден на понтификата за актуалната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР