Президентът Румен Радев удостои посланика на САЩ в България Ерик

...
Президентът Румен Радев удостои посланика на САЩ в България Ерик
Коментари Харесай

Румен Радев награди американския посланик с орден "Стара планина"

Президентът Румен Радев удостои посланика на Съединени американски щати в България Ерик Рубин с медал "Стара планина " - първа степен. Държавното отличие е за заслугите на дипломата за развиването на българско-американските връзки.

Държавният глава означи, че най-голямото българско отличие се дава на американския дипломат за неговия неоспорим принос и всеотдайна работа за развиване на двустранните връзки. Той акцентира, че на дипломат Рубин се падна честа да управлява посолството на Съединени американски щати в интервал на значими геополитически провокации, с които американският посланик се е справил чудесно.

"Посланик Рубин актуализира дневния ред на нашите двустранни връзки. Внесе нов подтик в тях, изключително в областта на защитата и сигурността, допринасяйки за модернизацията на българската войска. Благодарение на него се задълбочиха нашите двустранни стопански връзки както на държавно, по този начин и на бизнес равнище. През целия този интервал имаме напредък в двустранния стокообмен “, съобщи президентът Радев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР