Президентът Румен Радев удостои на церемония в Гербовата зала на

...
Президентът Румен Радев удостои на церемония в Гербовата зала на
Коментари Харесай

Държавният глава удостои с орден „Мадарски конник“ първа степен Робърт Сингер


Президентът Румен Радев удостои на гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 с медал „ Мадарски конник “ първа степен Робърт Сингер – вицепрезидент и основен изпълнителен шеф на Световния еврейски конгрес. Държавният глава открои приноса на интернационалната организация за разпространение на моралния героизъм на България и народа ни със спасяването на българската еврейска общественост през Втората международна война. „ Това е образец за морална мощ, цивилен дълг, който не би трябвало да се не помни и е изключително настоящ през днешния ден “, съобщи Румен Радев.

При връчването на държавното отличие президентът изрече признателност и за напъните, които Робърт Сингер поставя за подсилване на другарството сред българския и еврейския народ. „ Това отличие е израз на вяра за още по-пълноценно съдействие. Ние стоим един до друг с вас в битката с антисемитизма, ксенофобията и радикализацията, които се пробват още веднъж да посеят езика на омразата в връзките сред общностите “, съобщи президентът.

В тази благословена земя, наречена България, съжителството сред другите общности може да бъде обещано за образец на доста нации, съобщи от своя страна Робърт Сингер. „ Спасяването на българските евреи се помни от доста хора, паметта ще свети като факел в тъмнината, сочещ пътя към превъзмогване на жестокостта и несправедливостта. Нашата традиция повелява, че всеки, който е избавил живота на един човек, е избавил целия свят. Много евреи, даже да нямат връзка с България, пазят особено място за нея в сърцата си и другарството сред двата ни народа е непоклатимо “, съобщи още на церемонията Робърт Сингер.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР