Президентът Румен Радев удостои Ерик Рубин - посланик на САЩ

...
Президентът Румен Радев удостои Ерик Рубин - посланик на САЩ
Коментари Харесай

Радев връчи орден Стара планина на посланик Ерик Рубин: САЩ са ни стратегически партньор

Президентът Румен Радев удостои Ерик Рубин - дипломат на Съединени американски щати в България, с медал " Стара планина " първа степен за заслугите на дипломата за развиването на българо-американските връзки. Това се случва малко преди приключването на мандата на дипломата у нас.

" За мен е чест да удостоя с най-високото държавно отличие дипломат Ерик Рубин за неговия неоспорим принос и всеотдайна работа за развиване на двустранните връзки сред България и Съединени американски щати. Считам, че това високо отличие е израз и на смисъла, което България отдава на стратегическото партньорство със Съединени американски щати ", сподели президентът.

" На дипломат Рубин се падна достойнството да управлява американското посолство в разнообразни по своя темперамент световни провокации , само че той направи по този начин, че в тази комплицирана интернационална конюнктура нашите връзки да се развиват възходящо и актуализира двустранния дневен ред. Специално в областта на защитата и сигурността дипломат Рубин внесе нов подтик в нашите връзки с необикновен акцент модернизацията на българските въоръжени сили. По време на мандата му се разшири обсегът и интензивността на двустранните връзки и тренировки, укрепена бе и връзката в битката с тероризма ", добави Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР