Президентът Румен Радев участва в ритуал по запалването на свещите

...
Президентът Румен Радев участва в ритуал по запалването на свещите
Коментари Харесай

Румен Радев беше гост на запалването на свещите на Ханука

Президентът Румен Радев взе участие в обред по запалването на свещите на Ханука в Софийската синагога. На церемонията в последния ден от еврейския празник на светлината президентът акцентира, че това е алегоричен акт, който демонстрира волята на българския народ - всички дружно да живеем във взаимно почитание и съгласие.

София
 © Българска телеграфна агенция
Няколко генерации си предадоха светлината в последния, осми ден на Ханука, до момента в който доближи до президента Румен Радев. Преди да възпламени главната свещ на ханукията президентът акцентира, че еврейска общественост у нас е давала мъдри мозъци на България, част духовните водачи на нацията. Радев напомни и обединяването на народа ни за спасяването на българските евреи.

Румен Радев, президент на Република България: Вярвам, че и през днешния ден един до друг ще отстояваме правилата на справедливостта, с цел да можем да завещаем на идните генерации един по-добър свят. И дано светлините от свещниците в еврейските домове на Ханука и припомнят, че в нашите мозъци и сърца е волята на да оказваме помощ на светлината да си проправя път през мрака и да се прави положително. Честит празник!
За вярващите Ханука е знамение, при което с всеки минал ден светлината става все по-силна. Затова одобряват празника като знак на завръщането, свободата и вярата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР