Президентът Румен Радев свиква първото заседание на 47-ото Народно събрание

...
Президентът Румен Радев свиква първото заседание на 47-ото Народно събрание
Коментари Харесай

Радев свиква парламента на 3 декември


Президентът Румен Радев привиква първото съвещание на 47-ото Народно заседание на 3 декември, петък. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Новите национални избраници ще се съберат за тържественото първо съвещание от 9 часа.

Радев съобщи преди няколко дни, че е подготвен да забави с малко свикването на Народното събрание, с цел да даде опция на четирите партии да договарят съдружно съглашение и да образуват държавно управление. Вчера завършиха експертните диалози, разграничени в 18 тематики. Четирите обединения – „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “ съумяха да оформят общи отзиви по всички тематики. А противоречивите точки ще се обсъдят при започване на новата седмица на лидерски срещи.

От изявленията на участниците в договарянията се вижда, че всички са удовлетворени от договарянията и че постоянно държавно управление ще има.

Най-възрастният депутат ще открие първото съвещание на 47-ото Народно заседание. Този път това е Силви Кирилов от „ ИТН “. След това депутатите ще положат клетва, ще показват целите си за новия мандат и ще изберат управление на Народното събрание.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР