Президентът Румен Радев свика парламентарно представените партии на Дондуков 2.Прочетете

...
Президентът Румен Радев свика парламентарно представените партии на Дондуков 2.Прочетете
Коментари Харесай

Консултациите при президента за новото служебно правителство са в ход

Президентът Румен Радев свика парламентарно показаните партии на " Дондуков " 2.
Прочетете още
" На процедура предизборната акция стартира. Неизбежно отиваме към следващите избори, само че с цел да насроча дата, според мой декрет, би трябвало първо да проведа съвещания и да се дефинира претендент за министър председател и по негово предложение да се назначи длъжностен кабинет, с цел да се проведат почтени и транспарантни избори. Не можем да бавим повече процеса, би трябвало да има изясненост във връзка с ръководството на страната ", съобщи Радев.

Държавният глава задвижи конституционната процедура след като и трите проучвателни мандата бяха върнати неизпълнени. Така Радев стартира диалози за това кой от вероятните претенденти ще стане новият длъжностен министър. Настоящият министър председател Димитър Главчев съобщи, че, в случай че постът му бъде препоръчан още веднъж, ще одобри.

При предходните съвещания, преди назначението на Димитър Главчев, който в действителност е първият министър председател определен съгласно новите правила в Конституцията, самият Главчев участваше в диалозите. Според президента наличието на претендент за длъжностен министър председател не е наложително.

Председателят на 50-ото Народно събрание Рая Назарян вече отказа поста с претекста, че не би трябвало министър председател да бъде ярка политическа фигура, съобщи Нова тв. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР