Президентът Румен Радев свика консултации с парламентарните групи днес във

...
Президентът Румен Радев свика консултации с парламентарните групи днес във
Коментари Харесай

Президентът: Не само Димитър Главчев е изявил готовност за поста служебен премиер

Президентът Румен Радев свика съвещания с парламентарните групи през днешния ден по отношение на назначението на служебно държавно управление.

" Знам, че времето е скъпо, тъй като на процедура предизборната акция стартира. За страдание 50-ото Народно събрание не съумя да излъчи държавно управление и отиваме към следващите предварителни избори. За да насроча дата за тях би трябвало да се проведат тези съвещания, да се дефинира претендент за длъжностен министър -председател. Негова задача е провеждането на почтени, транспарантни, открити избори. Съгласно признатите промени в Конституция опциите ми са мощно лимитирани. Пристъпих към диалог с всички евентуални министър-председатели. Тези диалози не са завършили дефинитивно. Убеждението ми, че не би трябвало да бавим повече процеса. Трябва да има изясненост ", сподели президентът Румен Радев пред представителите на парламентарните сили.

И други, с изключение на Димитър Главчев, са изявили подготвеност да поемат поста длъжностен министър-председател, разяснява още президентът Румен Радев по време на консултациите.

Радев съобщи, че Главчев не участва, защото обстановката е по-различна от предходния път. Преди единствено и само Димитър Главчев пое този ангажимент. Сега не е единствено той. Има и други хора, които са изявили подготвеност, сподели Румен Радев.

Той отхвърли да каже кои са другите искащи, защото не желае да хвърля имена в общественото пространство.

Радев добави, че се надява да вземе решение на база на консултациите и диалозите с политическите обединения, допустимо най-бързо. Той уточни, че тогава ще разгласи и незабавно датата на изборите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР