Президентът Румен Радев сне доверието си от правителството на Бойко

...
Президентът Румен Радев сне доверието си от правителството на Бойко
Коментари Харесай

Плевнелиев: Радев е популист

Президентът Румен Радев сне доверието си от държавното управление на Бойко Борисов след остра рецензия по адрес на ръководещите. Според президента е налице управническа рецесия.

" Посочи рецесията с водата в Перник и селата. Кризата е реалност, само че в същото време политическа отговорност се носи, министърът е в ареста. Вторият му мотив са боклуците. Факт е, че има проблем. Факт е, че прокуратурата и държавното управление работят. Направена е поръчка всички тези отпадъци да се върнат назад. Въпросът е, че във всички тези случаи президентът не желае да бъде част от решението. Свикай институциите, работи дружно с тях ", съобщи Плевнелиев пред България Он Еър.

И означи, че третият мотив е тихомълком прокарваната, по думите на Радев, промяна във валутния ръб. Според Плевнелиев преди дни в Народно събрание тази тематика е била затворена.

" Веднъж вечно бе казано, че влизаме в Еврозоната с посочения курс преди 20 години. Всички партии, като се изключи Българска социалистическа партия, поддържаха това решение. Очакваме решението на министъра на финансите. Радев е президент на Българска социалистическа партия. Атакува валутния ръб по метода, по който те го направиха в Народното събрание. Когато президентът си разрешава още веднъж да отвори тази тематика и да всява страхове и подозрения, в действителност търси неустойчивост ", настоя Росен Плевнелиев.

Той акцентира, че през цялото време на своя мандат Румен Радев работи популистки. По думите му президентът се бори за националната обич.

" Самото сърце на интеграцията на Европейски Съюз е Еврозоната. Имаме златен късмет да хванем последния трен, това може да се случи през април. Предпоставка за това е взимането на политическо решение на всички европейски водачи, основана на консенсус в българското общество. Държавният глава изпраща послания към целия свят " няма подобен консенсус, в този момент ще водим институционална война ". Това може да отсрочи взимането на решението за неопределен срок. Ако това стане, ние ще посочим президента на България, който действаше срещу националния интерес и способства за непознати геополитически ползи ", настоя Плевнелиев.

През 2013 година Росен Плевнелиев също сне доверието си от държавното управление, откакто Народното събрание назначи за началник на ДАНС депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

" Държавният глава може да поддържа една или друга самодейност на жителите. Когато през 2013 година аз смъкнах доверието си, действах институционално, не с мисъл дали някой ще ме харесва или не, дали ще се боря за властта. Продължих да работя с всички институции, откакто снех доверието си ", изясни президентът.

Плевнелиев е уверен, че Радев " се прожектира като опция на статуквото ". По думите му казусът е, че президентът не дава решения на проблемите.

" Оставаме с усещането, че нещата са на личностна основа. Не би следвало да бъде по този начин ", уточни той.

Съединените щати ще разгласят името на първия българин със възбрана за влизане в страната поради корупция. Това заяви американският дипломат у нас Херо Мустафа.

" Корупцията от дълго време е трансгранична. Бихме подкрепили да се извадят всички актове на корупция, складирани на мрачно пари от политици и предприемачи. Да се надяваме имената да бъдат повече и това да инициира дейности на институциите в България, с цел да раздадат правдивост. Ще бъде добре да има спор, когато името излезе ", разяснява Плевнелиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР