Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Президентът връчва втория мандат на ПП-ДБ

Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, излъчен от втората по бройка парламентарна група в 49-ото Народно заседание – тази на „ Продължаваме Промяната-Демократична България “.
Все още не е ясно кой е претендентът на ПП-ДБ за министър председател.
Припомняме, че по-рано във вторник народните представители одобриха отхвърли на Мария Габриел да бъде министър председател, откакто ръководителят на Народно събрание Росен Желязков свика изключително съвещание на Народното събрание.
Габриел отдръпна декларираното от нея осъществяване на проучвателния мандат за образуване на държавно управление в понеделник. В неделя министър-председателят в оставка акад. Николай Денков направи изключително послание. Той се обърна към към управлението на ГЕРБ-СДС с апел да гласоподават държавно управление с министър председател и външен министър Мария Габриел. Във вторник ген. Атанас Атанасов съобщи, че от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) са подготвени за общ мандат с ГЕРБ-СДС. По-късно от ГЕРБ-СДС дадоха отговор, че няма да вземат участие в опити за сформиране на държавно управление с втория и третия мандат. От ГЕРБ-СДС одобряват за „ несвоевременно " предлагането на ПП–ДБ за реализация на втори мандат с присъединяване им.
Ако от ПП-ДБ върнат несбъднат втория мандат, президентът Румен Радев би трябвало да връчи мандат за сформиране на държавно управление на парламентарна група по негов избор. Според Конституцията президентът би трябвало да направи това в седемдневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР