Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС утре,

...
Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС утре,
Коментари Харесай

Нови разговори търсят подкрепа за правителство, ще има ли кабинет с третия мандат? 

Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС на следващия ден, само че те към този момент оповестиха, че го връщат незабавно. Така ще последват нови съвещания преди връчването на третия мандат. Тези идни срещи бяха подкрепени от партиите в Народното събрание.
Всички са безапелационни, че ново държавно управление би трябвало да има, само че изрично без търсене на поддръжка и диалози с опозицията. Компромиси, само че без извиване на ръце, е изискването за кабинет с третия мандат, заяви Bulgaria ON AIR.

Партийните водачи да създадат крачка обратно. Само освен това изискване може да има нов кабинет в границите на този кабинет, обявиха от "Демократична България ".

"Би могло да помогне леко отдръпване на лидерските политически фигури от лидерските места в кабинета, с цел да понижим чувството, че кабинетът е парцелиран. "Продължаваме смяната " ще имат водеща роля, тъй като обезпечават най-вече от гласовете и те са спечелили изборите ", съобщи съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов.

Левицата упорства главен приоритет на новото държавно управление да бъде обществената сфера, само че за кабинет няма да договаря с опозицията.

"Няма да водим договаряния с ГЕРБ, Движение за права и свободи и "Възраждане ". С всички други ще беседваме. Нашето главно преимущество е, че запазихме положителното отношение към всички политически партии.Междувременно парламентарната група на "Има подобен народ " остана с народен представител по-малко. По лично предпочитание Народното събрание напуща Виктория Василева. Точката с оставката ѝ беше вписана като първа в дневния ред за работа на Народното събрание.

Депутатите я гласоподаваха и изпратиха Василева с овации и положителни думи.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР