Президентът Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат на третата

...
Президентът Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат на третата
Коментари Харесай

Президентът връчва третия мандат на БСП. Нинова: Няма да съм кандидат за премиер

Президентът Румен Радев ще връчи третия изследователски мандат на третата по бройка парламентарна група в 46-ото Народно заседание " Българска социалистическа партия за България ", оповестиха от прессекретариата на президента.

Това ще стане на следващия ден в 9,30 часа.

Малко по-късно водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също разгласи новината на брифинг в Народното събрание.

" Напълно разбираме отговорността, която в този момент поемаме, на третия мандат като последна опция. Изправени сме пред съществени тествания като страна и като народ ", сподели тя.

" Ще проявим разсъдък и диалогичност към другите партии на митинга. Ще поканим " Изправи се БГ! Ние идваме! ", " Демократична България " и " ИТН " на диалози. Ще подходим обаче друго от първия мандатоносител. Няма да слагаме условия, няма да слагаме авансово избрани кандидатури за министър-председател и министри. Искаме това решение да бъде взето дружно ", посочи Нинова.

Тя разгласи, че няма да се кандидатира за министър-председател. Каза, че с " ИТН " са постигнали най-голям консенсус.

" Разчитам на тях, на разсъдък, на справедлива оценка дали има потребност от постоянно държавно управление ", сподели тя.

До връчването на третия мандат се стигна, откакто най-голямата политическа мощ в настоящия парламент " ИТН " не получи поддръжка за показания състав на държавно управление с първия.

Преди да връчи втория мандат президентът Радев провежда повторни съвещания с парламентарно показаните сили. По Конституция втория изследователски мандат получиха ГЕРБ-СДС, които, както бяха заявили авансово, го върнаха незабавно. И макар че не извършиха мандата, от обединението показаха проектокабинет.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР