Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Президентът връчва в петък първия мандат за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС след два дни, в петък. В 17,00 часа при президента ще би трябвало да се явят представителите на първата политическа мощ, с цел да получат празната директория. Така към момента некоалиционните сътрудници ще имат още два дни за договаряния преди приемането на мандата, а след това - още седмица до връщането на досието със състав и конструкция на новия Министерски съвет.

В понеделник при консултациите си с президента вицепремиерът Мария Габриел изиска още малко време за договаряния, а от ПП-ДБ оставиха това на преценката на президента, само че предизвестиха, че в случай че първият мандат не бъде изпълнен, то евентуално страната ще отиде на нови предварителни парламентарни избори. Тогава стана ясно, че сътрудниците към момента разискват първия вид на законодателната стратегия, само че към момента нито тя, нито управническата стратегия, нито имената на министрите са контрактувани. 

Междувременно в хода на консултациите, извършени от Радев с парламентарно показаните сили през последните два дни опозиционните партии в лицето на " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ се оповестиха за предварителни избори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР