Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Радев няма повече да чака: обяви кога връчва първия мандат на ГЕРБ

Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за сформиране на постоянно държавно управление на 15 май. Това разгласи той пред публицисти във вторник заран, откакто сервира цветя пред Паметника на незнайния войник.

Първият изследователски мандат ще бъде връчен на най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС идната седмица. Това ще се случи 43 дни след провеждането на предварителните избори и месец след свикването на 49-ото Народно заседание. Радев се оплака, че към този момент е минал цялостен месец, а Народното събрание не е създал " никакъв резултат ".

" За мен е неуместно народните представители да приказват за нови избори без даже да са изпълнили най-малко част от уговорките си. Партиите отхвърлят да поемат отговорност за ръководството на страната, а в това време желаят да вържат ръцете и на служебното държавно управление и да ги оставят без бюджет. Това е безконтролно и към хората, и към страната ", разяснява президентът.

Държавният глава съобщи, че чака доста повече освен от партиите, само че и от работата на Народното събрание. Той прикани час по-скоро депутатите да се заемат с приемането на държавния бюджет и законите по Плана за възобновяване и резистентност. Неговото пояснение за неналичието на законодателни дейности до този миг е, че " ползите на страната са подчинени на ползите на партиите ".

Радев посочи, че възможни нови избори в края на август или началото на септември крият огромни опасности.

" Рискуваме бюджета и доста значимите закони да не бъдат признати. България да загуби цялата инерция и всичко реализирано досега за участието ни в Шенген. Да загубим не просто пари, а опция за ускорение на реформтие и модернизацията на страната. Големият риск е и още по-малка изборна интензивност ", сподели той.

Според него е разумно да се създадат всички опити за образуване на държавно управление точно с първия мандат.

Новината се обновява!
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР