Президентът Румен Радев ще връчи мандата за съставяне на правителството

...
Президентът Румен Радев ще връчи мандата за съставяне на правителството
Коментари Харесай

Румен Радев даде още два дни на ГЕРБ за разговори за кабинет

Президентът Румен Радев ще връчи мандата за сформиране на държавното управление в петък, 15 март.

Това оповестяват от президентската институция, откакто при започване на седмицата се организираха консултациите на " Дондуков " 2.

В понеделник бяха консултациите с първите три политически сили - ГЕРБ/СДС, ПП/ДБ и Движение за права и свободи, трите най-големи парламентарно показани партии, които образуват и болшинството. Именно по време на консултациите от ГЕРБ, които ще получат първи мандата, . Информация за това до каква степен са стигнали диалозите към момента не се дава.

Във вторник се състояха консултациите с опозицията - " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН ", като и от .
 Призракът на предварителните избори възроден и на Дондуков 2
Призракът на предварителните избори възроден и на Дондуков 2

Румен Радев пита подготвени ли са ГЕРБ и имат ли вид за ново болшинство

В осъществяване на член 99, алинея 1 от Конституцията на Република България президентът Румен Радев ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на претендент за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарната група - тази на ГЕРБ-СДС, на 15 март 2024 година в 17.00 часа.

Това значи, че в петък Мария Габриел би трябвало да се яви в президентството и да получи мандата за сформиране на държавното управление, след което има период тъкмо от една седмица, с цел да го върне на президента изпълнен или не. На процедура това удължава още повече времето за реализиране на формула на единодушие сред ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ - до 9 дни .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР