Президентът Румен Радев ще връчи днес в 11.00 ч. третия

...
Президентът Румен Радев ще връчи днес в 11.00 ч. третия
Коментари Харесай

Президентът връчва третия проучвателен мандат на Има такъв народ

Президентът Румен Радев ще връчи през днешния ден в 11.00 ч. третия мандат за сформиране на държавно управление на парламентарната група на Има Такъв Народ.

Според Конституцията мандатът ще бъде връчен на ръководителя на ПГ, който е Тошко Йорданов, а не на претендент за министър председател. Кандидатът за министър председател би трябвало да бъде избран в границите на 7 дни.

Има Такъв Народ разгласи, че ще върне незабавно мандата, в случай че й бъде даден от президента. ГЕРБ, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия заявиха, че няма да поддържат държавно управление с третия мандат, на който и да бъде връчен.

Във връчването на третия мандат на Има Такъв Народ ненапълно има изненада, защото до момента, когато се стигаше до него, откогато Радев е президент, той даваше досието на Българска социалистическа партия.

Социалистическата партия обаче също съобщи, че няма да води диалози за държавно управление в границите на 49-ото Народно събрание, защото актуалният парламент по думите им е привършен.

" Ние считаме, че би трябвало да се отиде на избори незабавно. Според нас е по-добре да са 2 в 1 по простата причина, че чисто организационно и финансово ще бъде по-добре за страната. Вероятно ще има и по-голяма изборна интензивност. Знаете, че изборната интензивност в последно време е ниска, тъй че колкото повече хора отиват толкоз по-добре за крайния резултат, тъй че, съгласно нас, би било добре да е 2 в 1, само че отговорността е в президентството ", разяснява Тошко Йорданов неотдавна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР