Президентът Румен Радев ще връчи днес третия проучвателен мандат за

...
Президентът Румен Радев ще връчи днес третия проучвателен мандат за
Коментари Харесай

Президентът връчва третия мандат за кабинет на БСП


Президентът Румен Радев ще връчи през днешния ден третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на. Това е последният късмет за съставяне на постоянен кабинет в границите на 48-ото Народно заседание.

До връчването на третия мандат се стигна след неуспеха на първите два, които президентът беше задължен да даде на първите две политически сили в Народното събрание – и „ ”. Третата групировка е по желание на президента.

Първите два мандата се връчват на претендент за министър председател и имат период от седмица за връщанена досието.

Третият се връчва на парламентарна група, която има време, с цел да предложи претендент за министър-председател. В Конституцията не е записан период, в който това би трябвало да се случи. В тълкувателно решение на Конституционния съд обаче е записано, че решението не може да се бави прекомерно дълго. Според конституционалисти рационалният период е към 7 дни. Според същото тълкувателно решение партията има и още една седмица, с цел да предложи конструкция и състав на Министерския съвет.

ще взема решение занапред по какъв начин ще работи на Национален съвет, разгласи в предаването „ 120 минути “ зам.-председателят на партията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР