Президентът Румен Радев ще връчи днес мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев ще връчи днес мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Президентът Радев връчва мандат за правителство на кандидата за премиер на ПП

Президентът Румен Радев ще връчи през днешния ден мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър председател, посочен от " Продължаваме промяната " (ПП), заяви БНР.

Преди това президентът организира политически съвещания с пет от седемте парламентарни обединения. " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия не се явиха на диалозите поради актуализацията на бюджета в Народното събрание.

На диалозите на " Дондуков " 2 ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " се оповестиха за предварителни избори.

" Потенциал за кардинална коалиция няма, за безпринципни евентуално има доста ", сподели Томислав Дончев от ГЕРБ.

" Няма по какъв начин къщата да изправи неверната основа. Затова би трябвало да се обърнем към гласоподавателите ", съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

" Този парламент е морално банкрутирал ", разгласи водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

На-добрият вид за " Демократична България " е държавно управление с мандата на " Продължаваме промяната ".

" Ясно е за нас, че един идващ парламент, за жалост, не наподобява да бъде по-добър ", сподели Христо Иванов.

" ИТН " са подготвени да вземат участие в диалози за нов кабинет, само че не непременно.

" При ясни правила, без Кирил Петков да участва в него, по опция и Асен Василев да не е там ", уточни Тошко Йорданов.

Българска социалистическа партия упорства " Продължаваме промяната " да не номинира Кирил Петков за министър председател. Напрежение сред сътрудниците провокира оповестеното от Петков отзоваване на 70 чиновници на съветското посолство у нас.

" Стопираме всевъзможни договаряния с продължаваме смяната за сформиране на ново държавно управление. Решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия е невиждано в българската дипломатическа история. Това е на прага на разкъсване на дипломатическите връзки ", сподели Корнелия Нинова.

" Продължаваме промяната " ще направи всичко допустимо да бъде излъчено държавно управление още с първия мандат. Ние обсъждаме формула и стратегия зад която всички съдружни сътрудници да се обединят. Имаме време до връчване на мандата ", сподели Андрей Гюров.

Връчването на мандата ще е през днешния ден в 17 часа, когато най-голямата парламентарна група ще получи досието с мандата от президента Румен Радев.

" Потенциалът за сформиране на държавно управление в границите на този парламент не е привършен. Ако отидем на вид избори, избори преди 15 септември не са целесъобразни. Важно е да има допустимо най-голяма изборна интензивност ", сподели президентът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР