Президентът Румен Радев ще участва във възпоменателната церемония по повод

...
Президентът Румен Радев ще участва във възпоменателната церемония по повод
Коментари Харесай

11 г. от адският атентат на летище Сарафово

Президентът Румен Радев ще взе участие във възпоменателната гала във връзка 11-ата годишнина от атентата на летище „ Сарафово “, оповестиха от прессекретариата на президента.

Възпоменанието ще стартира в 14.00 часа на летище „ Сарафово “ в Бургас с минута безмълвие. Радев ще направи послание и ще сервира венец пред паметника в респект на починалите в терористичния акт.

На церемонията ще участват близки на жертвите, посланикът на Държавата Израел Йорам Елрон, кметът на Бургас Димитър Николов, регионалният шеф проф. Мария Нейкова, представители на държавни институции, на еврейската общественост в България и на дипломатическия корпус.

18 юли 2012 година ще остане в историята като нечовечен спомен за хиляди. На този ден рейс с израелски туристи, които одеве бяха кацнали на летище „ Сарафово “ в Бургас, с цел да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана цел на терористична офанзива.

При кървавата баня починаха петима израелски жители, водачът на рейса, български жител, и причинителят на атентата. Бяха ранени близо 40 души.

На 15 юли 2016 година обвинителният акт за терористичния атентат бе импортиран в Специализирания съд. Подсъдими по него са Мелиад Фарах – ливанец с австралийски паспорт и Хасан Ел Хадж Хасан – с канадско и ливанско поданство. Те са упрекнати в помагачество към тероризъм. Двамата обвинени са оповестени за интернационално търсене в ШИС по канала на Интерпол с алена бюлетина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР