Президентът Румен Радев ще участва в срещата на върха „Една

...
Президентът Румен Радев ще участва в срещата на върха „Една
Коментари Харесай

Президентът Радев ще участва в световната среща по въпросите на климата в Париж


Президентът Румен Радев ще взе участие в срещата на върха „ Една планета “, отдадената на климатичните промени, съобщи БГНЕС. Форумът ще се състои на 12 декември в Париж.

Българският президент ще показа страната ни на форума на високо ниво, по покана на президента на Френската република Еманюел Макрон, генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и президента на Световната банка Джим Йон Ким.

Световната среща по въпросите на климата в Париж има за цел да реализира прогрес в осъществяването на договореностите в границите на Парижкото съглашение за климата от 2015 година Във форума ще вземат присъединяване държавните и държавни ръководители на страните членки на Европейски Съюз, както и от доста други страни.

Дискусиите по въпросите на климатичните промени ще се проведат пред 2000 представители на обществени институции, интернационалните и неправителствени организации и гражданското общество.

На 11 декември президентът Румен Радев ще взе участие в формалния банкет на Майкъл Блумбърг за ръководителите на делегации, участващи в срещата на върха по въпросите на климата в Париж.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР