Президентът Румен Радев ще участва в извънредната среща на върха

...
Президентът Румен Радев ще участва в извънредната среща на върха
Коментари Харесай

Срещите на върха: Радев в НАТО, Петков - в ЕС

Президентът Румен Радев ще взе участие в изключителната среща на върха на НАТО в Брюксел на следващия ден предиобед, а министър председателят Кирил Петков - в Европейския съвет, който почва на следващия ден следобяд и евентуално ще приключи в петък.

И двата форума ще разискват обстановката в Украйна.

" Ще разгледаме последствията от съветската инвазия в Украйна, нашата мощна поддръжка за Украйна и по-нататъшното подсилване на възпирането и защитата на НАТО в отговор на новата действителност за нашата сигурност ", сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, когато свика съдружниците.

Ще участва и американският президент Джо Байдън.

Европейският съвет ще разисква освен военните аспекти на съветската експанзия, само че и по какъв начин да се преодолеят енергийните проблеми.

Байдън, който по този начин и по този начин ще е в Брюксел, ще взе участие в първата сесия на срещата на европейските водачи.

Повечето водачи от НАТО, чиито страни са членове и на Европейски Съюз, ще вземат участие сутринта в първия конгрес, а следобяд - във втория. Едва ли ще са доста страните, които пращат министър председател на едната среща, а президент - на другата.

Да не приказваме, че по този начин е най-добре един човек да наблюдава полемиките и в двете организации, а и да няма разлики в изразената национална позиция на двете места. Но по този начин и Радев, и Петков ще имат опция за фотография с Байдън.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР