Президентът Румен Радев ще участва днес в Плевен в тържествената

...
Президентът Румен Радев ще участва днес в Плевен в тържествената
Коментари Харесай

Президентът ще участва днес в тържествената заря-проверка по повод 140 години от Плевенската епопея

Президентът Румен Радев ще взе участие през днешния ден в Плевен в тържествената заря-проверка във връзка 140 години от Плевенската епопея. Тя ще стартира от 18.00 часа на централния градски площад "Възраждане ". Това е кулминационната точка на честванията за отбелязване 140 години от освобождението на Плевен.

За тържествата се чакат делегации от Русия, Украйна, от побратимени на Плевен градове, доста посетители от страната и чужбина.

Днешният 10-ти декември е разгласен с решение на общинския съвет за Ден на благодарност на жителите на Плевен към починалите за освобождението на града. По този мотив тази заран в 8.30 часа в храм "Св. Параскева " ще стартира Съборна Света литургия, която ще бъде отслужена от Плевенски митрополит Игнатий, Ловчански митрополит Гавраил, Западноевропейски митрополит Антоний и Ростовски и Новочеркаски митрополит Меркурий.

С почетен обред на площад "Възраждане " в 11.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред параклиса-мавзолей "Св. Георги Победоносец " в памет на починалите. Концертът-спектакъл "Плевен помни " ще бъде показан от 12.00 часа в спектакъл "Иван Радоев ". По мотив честванията в днешния неделен ден Плевенската гледка и останалите военноисторически музеи са отворени за посещаване със свободен вход.

Регионалният исторически музей също работи през днешния ден. В него може да се види изложбата "Памет ". Във връзка с тържествата са въведени краткотрайни ограничавания за паркиране в центъра на Плевен и потребление на дронове по време на ритуалите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР