Президентът Румен Радев ще свика днес от 14.00 часа на

...
Президентът Румен Радев ще свика днес от 14.00 часа на
Коментари Харесай

КСНС обсъжда актуалните рискове за националната сигурност в България


Президентът Румен Радев ще свика през днешния ден от 14.00 часа на „ Дондуков “ 2 съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Темата е „ Актуални опасности и закани за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими ограничения “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Само преди дни по време на лекция в ЕНСС Радев съобщи, че чака на този КСНС да стане ясно какви са ограниченията, предприемани от България по отношение на рисковете и заканите за националната сигурност.

Той подсети, че преди съвсем една година /30 май 2017 г./ още веднъж на КСНС са взети решения за създаване на нужните отбранителни качества, за модернизацията на Българската войска, както и за повишение на обществения статус на военнослужещите. „ Искам да чуя отговори какво би трябвало да се направи, с цел да бъдат изпълнени тези решения “, добави президентът.

Румен Радев акцентира, че по време на КСНС ще бъде прегледана ситуацията в Сирия, както и на Балканите. „ Какво вършат съседите към нас, какви модернизационни стратегии разпростират, какви разноски дават за въоръжение, както и какви модернизационни стратегии вършим ние и ограниченията, които би трябвало да вземем. Колективната система за сигурност и груповата защита не неглижират построяването на наш личен защитителен потенциал. Напротив, постановат го и би трябвало всички да го осъзнаем допустимо най-скоро “, съобщи Радев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР