Президентът Румен Радев ще се срещне с турския си колега

...
Президентът Румен Радев ще се срещне с турския си колега
Коментари Харесай

Президентът Радев преди срещата с Ердоган: Не само заради мигрантите, но и в енергетиката вече ставаме силно зависими от Турция

Президентът Румен Радев ще се срещне с турския си сътрудник Реджеп Ердоган през днешния ден следобяд в границите на срещата на върха на НАТО. Според него би трябвало да се построяват се играждат връзки с взаимно почитание сред България и Турция, изключително като се има поради, към този момент „ ставаме мощно подвластни ”, от югоизточната си съседка.

„Още на 3 март в приветствен адрес на нашия народен празник, президентът Ердоган предложи да се срещнем и аз предложих да е на срещата на върха на НАТО. Важните неща ги знаете – значимостта на Турция като комшия, наш сътрудник и съдружник. Както знаете освен поради сигурността на мигрантите, а и в енергетиката към този момент ставаме мощно подвластни от Турция. И несъмнено ще поговорим за създаване на връзки на взаимно почитание, равнопоставеност, невмешателство във вътрешните ни работи“, разяснява Радев пред БНТ преди съвещанието на водачите на страните от НАТО.

Президентът Радев не чака през днешния ден да има повече разногласия за пари по повод националните приноси за защита измежду обвиняванията на Тръмп, че Германия е подвластна енергийно от Русия и купува газ, а постанова търговски бариери пред Съединени американски щати, които влагат милиарди в сигурността на Европа.

Днес се взема решение да се удължи и финансирането на Афганистан след 2020 г. Алиансът приема и нова командна конструкция ще има 30 ескадрили, 30 бойни кораба и 30 батальона до 2020 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР